[...] cebuli, pieczarki, ¼ papryki III(15.00) – pół małej makreli, kilka (może z 6) średnich ogórków kiszonych, pomidor IV(17.45) – 125g tofu, jajko, olej rzepakowy i kokosowy, surówka z pekińskiej, pomidora i ogórka V(21.00) – pół małej makreli, 2 ogórki kiszone, surówka z warzyw z oliwą z oliwek + omega-3, [...]
[...] – 2 jajka, masło (jajecznica) II(12.00) – udko z kurczaka bez skóry, oliwa z oliwek III(14.00) jajko IV(16.30) – kawałek piersi z indyka, olej rzepakowy, masło V(19.00) – 2 jajka, masło VI(22.00) - jajko Ocet przed: II, IV, V (przed VI zupełnie zapomniałam, przypomniało mi się w połowie jedzenia) [...]
[...] wpływają w głównej mierze na odkładanie się tkanki tłuszczowej lecz cukry proste, po za tym tłuszcze pochodzenia roślinnego pomagają przy redukcji tkanki tłuszczowej tj. olej słonecznikowy, olej rzepakowy, oliwa z oliwek. 2 2kanapki z szynką Dość mały posiłek, brakuje warzyw, zdrowych tłuszczy, nie wiem ile w tych kanapkach szynki jest ale [...]
[...] Najważniejsze żeby nie przekraczać węgli za mocno, jak ci tam białko wyjdzie na 110-120% to tylko na twój plus. Kombinuj, kombinuj. Tłuszcze: orzechy, oliwa, pestki dyni, olej rzepakowy (dobra jakość), olej lniany Jak już dograsz BTW to pobaw się aby tłuszcze były mniej więcej w równych ilościach. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-03-28 [...]
margaryne, olej słonecznikowy zamień na oliwa z oliwek, orzechy, olej rzepakowy, lniany Płatki kukurydziane na owsiane wywal zbędny cukier zamiast niego daj słodzik chleb pszenny zamień na pełnoziarnisty mało warzyw nie masz nawet 10-15 s przerwy w pracy żeby wypić np. szejka ?
[...] za dużo tłuszczu, to zmniejsz ilość cukru jabłko, banan to nie posiłek zmniejsz o połowę ilość owoców wrzuć min 1 g na kg masy ciała tłuszczu Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy nie skupiaj się na słabym i małym bicepsie, są inne mięśnie większe. [...]
[...] co z: - rolmopsy w zalewie octowo korzennej? - wędzony szprot(nie z puszki, w lidlu można kupić na tackach) - łosoś z alaski z puszki - wędzona makrela/dorsz No i jaja oczywiście ;) Aha i czy jakieś przyprawy w sensie ketchup/musztarda/chrzan oczywiście w małych ilościach moga być? Tłuszcze: orzechy laskowe, migdały, olej lniany, olej rzepakowy
Białka za dużo, szczególnie, jak sam zauważyłeś - nie ruszasz się zbyt wiele. 1,8-2g/kg wystarczy w zupełności. Resztę bilansu możesz śmiało wpakować np. w tłuszcze. Olej rzepakowy uniwersalny - to niespecjalnie dobre uzupełnienie tłuszczu. Zamiast niego, proponuje do diety wrzucić orzechy, oliwę z oliwek, lub rzepakowy zimnotłoczony (choć też w [...]
Więc aktualnie jest coś takiego. Co do zmiany? Dodaję też do sałatki olej rzepakowy tłoczony na zimno, 3x5ml, więc 15ml łącznie w 3 posiłkach. /SFD/2016/12/14/2cfc13c27b0e40d6bd46396c9073c3c0.jpg Zmieniony przez - Bojaneq w dniu 2016-12-14 20:03:01
Sprzyjają i to bardzo. Tylko oliwa ma być z oliwek i z pierwszego tłoczenia (Biedrona, Lidl - 10zł za 750ml), świetny jest olej lniany, ale cena też jest sporo wyższa. Ja polecam olej rzepakowy tłoczony na zimno (tanio można dostać w Lidlu), ma pszyny orzechowy posmak. Jak zaczynasz dietę powinnaś zacząć z zerowego bilansu, bez żadnego ucinania. [...]
[...] suplementy, z których dobrze się wchłaniają. Oprócz tego warto zrobić przegląd źródeł tłuszczu w obecnej diecie i ewentualnie zainwestować w oliwę z oliwek, orzechy włoskie, olej lniany o wysokiej zawartości omega3 (nie każdy się nadaje!) lub zimno tłoczony olej rzepakowy i co dzień uzupełniać dietę o te tłuszcze, a obcinać inne, mniej zdrowe... [...]
[...] innych uzytkownikow z forum. Skopiowalem sobie je na kompa mimo, ze raczej i tak to wiem. do kazdego pos warzywa prócz przed i po treningowego tluszcze : oliwa z oliwek , olej lniany , orzechy , bialka : piersi z kuraka , wolowina , ryby , schab , jaja wegle calodzienne : platki owsiane , kasza grycz , braz ryz , makaron razowy wegle [...]
[...] produkt zaczyna się degradować i wyzwalać substancje rakotwórcze) wynosi 210° i jest dużo wyższa od rekomendowanej temperatury smażenia (180°). Tłuszcze, takie jak olej rzepakowy czy masło rozpadają się w niższych temperaturach wytwarzając szkodliwe dla zdrowia związki. "tluszcze nasycone pwoduja insulinoopornosc, ww porste [...]